airBaltic er Letlands største flyselskab med base i landets hovedstad Riga. Selskabet er kendt for sit høje serviceniveau på overvejende korte rejser. Selvom airBaltic er et lavprisflyselskab, modtager de ofte ros for den fremragende service, de tilbyder ombord.
Med enkle midler formår de at få os passagerer til at føle, at vi har betalt mere for vores billetter, end vi rent faktisk har. Det der udefinerbare lille ekstra er noget airBaltic mestrer at formidle. Læs denne personlige gennemgang af airBaltic, som er skrevet af en af vores rejseeksperter.
airBaltic er et af de mere prisvenlige flyselskaber i Østersøregionen – endda uden at gå på kompromis med kvaliteten. Især på kortere flyvninger i Europa er de ofte et attraktivt og konkurrencedygtigt valg. Sikkerheden på EU-flyselskaber er generelt meget høj, og airBaltic er ingen undtagelse.
airBaltic kendetegnes ved et omfattende rutenetværk. De tilbyder flyrejser til 34 destinationer i Afrika, 293 i Europa, 21 i Nordamerika og 11 i Syd- og Mellemamerika. Mange af disse ruter er dog codeshare-flyvninger. Selskabet er også kendt i Nordeuropa som en pålidelig leverandør af charterflyvninger til aktører, der lejer airBaltics fly og personale.
Hvis du bor i Danmark, tilbyder airBaltic flyvninger fra både København og Billund til flere spændende destinationer, især i Baltikum, til byer som Riga, Vilnius og Tallinn, samt videre til destinationer som Dubai og Tel Aviv.
Der er tydelige skandinaviske rødder hos airBaltic. Selskabet blev grundlagt i 1995 som et joint venture med SAS, men de er i dag fuldt ud købt og ejet af den lettiske stat. Siden SAS’ tid i selskabet har airBaltic bevaret stærke bånd til Skandinavien, hvilket afspejles i deres rutenetværk med mange flyvninger til København, Stockholm og Oslo.
Da airBaltic har base i Riga, tilbyder de gode forbindelser via deres hub til andre destinationer i Europa, Asien og endda Nordamerika. Hvis du planlægger at fortsætte din rejse til andre dele af verden, kan airBaltic være et praktisk valg for den første del af strækningen.
Det er nemt at skræddersy sin rejse med airBaltic. Selskabet tilbyder flere forskellige billettyper, herunder muligheder for ekstra bagage eller afbestillingsbeskyttelse, som kan være nyttige, hvis du ønsker mere fleksibilitet. Det skal også nævnes, at airBaltic altid tilbyder god benplads – selv på Economy Class. Hvis du ønsker at rejse enkelt, effektivt og uden at sprænge budgettet, kan airBaltic være et godt valg.
airBaltic har følgende fem bookingklasser: Economy Basic, Economy Classic, Economy Flex, Business Experience og Business. Bookingerne kan desuden tilpasses yderligere for at give alle rejsende den fleksibilitet, de har brug for.
Economy Basic er et godt valg, hvis man ønsker en lav billetpris og er villig til at rejse let. Her er kun flyrejsen og håndbagage inkluderet, mens alt andet koster ekstra. Economy Classic tillader en indtjekket taske på 23 kilo. Vær opmærksom på, at du skal tjekke ind online i de billigere Economy-klasser, da indtjekning i lufthavnen koster penge.
Economy Flex tilbyder flere fordele end både Basic og Classic, herunder to indtjekkede tasker samt prioriteret indtjekning og boarding. Desuden kan billetten ombookes indtil et døgn før afgang.
De to Business-klasser hos airBaltic har naturligvis flest fordele, såsom indtjekning af to tasker, prioriteret indtjekning og boarding, de bedste pladser ombord, et tomt sæde ved siden af, bedre mad og drikke samt adgang til lounger.
Forskellen mellem Business Experience og Business er primært, at den lidt billigere Experience-billet har gebyrer for navneændring, ombooking og afbestilling, hvilket Business ikke har. Man skal dog ikke forvente en fuld Business Class med store sæder, der kan lægges helt ned hos airBaltic, da det trods alt er et lavprisflyselskab med kortere flyvninger.
Jeg anbefaler altid at tjekke ind online, da det giver flere fordele – blandt andet muligheden for at vælge sin plads i flyet. Hos airBaltic kan du tjekke ind online op til 24 timer før afgang. Hvis du flyver Economy Basic eller Classic, skal du som nævnt tjekke ind online for at undgå et gebyr ved indtjekning i lufthavnen.
Flyver du derimod Economy Flex eller airBaltics Business-klasser, kan du tjekke ind op til fem dage i forvejen. Download samtidig airBaltics egen app til din telefon. Gennem appen får du flere muligheder og en bedre oversigt over alt, der vedrører din booking. Appen er også den nemmeste måde at få dit boardingkort til rejsen.
I lufthavnen er airBaltic næsten altid tilknyttet de selvbetjeningskiosker, der normalt findes til indtjekning og print af bagagetags. Ellers kan man foretage en manuel indtjekning ved en bemandet skranke, hvilket under alle omstændigheder kan være nødvendigt, hvis man har særlige behov eller specialbagage.
Det er vigtigt at huske, at det er lufthavnene – ikke flyselskaberne – der fastsætter tidsreglerne for, hvornår indtjekningen af bagage lukker. Som regel er det en time eller 40 minutter før afgang. Jeg sørger dog altid for at tjekke det for at undgå ubehagelige overraskelser.
airBaltic har sit eget bonus- og loyalitetsprogram, der hedder airBaltic Club. Programmet minder meget om andre selskabers loyalitetsprogrammer, da man optjener point for hver euro, man bruger på rejser og køb hos airBaltic.
Derudover optjener man point for hver euro brugt på køb hos KLM og Air France samt andre partnere, såsom hotelbookingsiden booking.com og biludlejningsfirmaer som Sixt og rentalcars.com. De optjente point kan derefter bruges på nye airBaltic-flyrejser, opgraderinger af bookingklasser, køb hos de nævnte partnere og meget mere.
Ligesom andre loyalitetsprogrammer tilbyder airBaltic et medlemskabssystem med forskellige niveauer. Efter 30 flyvninger inden for et år opnår man Executive Level, der giver adgang til en række ekstra fordele. Ved 60 flyvninger opnår man VIP Status, som inkluderer endnu flere fordele.
airBaltic har et meget veludviklet netværk af codeshare-aftaler, hvor de samarbejder med 24 andre flyselskaber. Det gør det muligt at starte sin rejse med airBaltic og nå over 300 destinationer verden over. Derudover har airBaltic et endnu større antal såkaldte Interline Partners. Her er der indgået en aftale om, at to flyselskaber giver hinanden ret til at booke sæder på hinandens fly.
Som et lavprisflyselskab med fokus på korte og mellemlange flyvninger, primært i Europa, er det forventeligt, at airBaltic ikke tilbyder underholdning på personlige skærme ombord. I stedet er der små fællesskærme, der foldes ned fra loftet, hvor der vises flyinformation og lejlighedsvis børnefilm. Jeg anbefaler at medbringe en bog eller downloade film på din egen enhed, hvis du ønsker underholdning under flyvningen med airBaltic.
Der er ingen måltider eller drikkevarer inkluderet på flyvninger med airBaltic, medmindre man flyver på Business Class. Derimod kan man bestille mad fra en menu mod betaling både før og under flyvningen, hvilket fungerer bedre end forventet. Jeg må sige, at maden generelt overrasker positivt – især den der kan forbestilles. Det smager ofte rigtig godt, og her skiller airBaltic sig ud fra de fleste andre lavprisflyselskaber.
Selskabet har også en lidt sjov tilgang, hvor det at rejse betragtes som en fest og noget, der er værd at fejre – og det er jo sandt. Derfor kan man bestille blomster, champagne og fin chokolade, hvis man ikke vil nøjes med maden. Derudover er servicen fra kabinepersonalet altid meget venlig og til tider endda hjertelig, hvilket naturligvis betyder meget for ens rejseoplevelse.
airBaltic har den sædvanlige politik, som de fleste flyselskaber har, når det gælder rejser med kæledyr. Det vil sige, at de tilladte dyr er katte og hunde. For at kunne tage kæledyret med ind i kabinen, må det maksimalt veje 8 kilo, og det skal transporteres i en kasse eller et bur, der kan lukkes.
Kæledyr der vejer mere end 8 kilo, skal transporteres i lastrummet. Derudover kræves det, at man har alle nødvendige papirer for at kunne indføre dyret i det land, man skal rejse til.
Denne artikel, der er bestilt af momondo, præsenteres uredigeret, er kun til generel information og muligvis ikke opdateret. Synspunkterne og meningerne i artiklen er forfatterens egne og afspejler vedkommendes egne oplevelser, som kan være meget forskellige fra andres. Find flere synspunkter i vores brugeranmeldelser nedenfor.
Billigste rute | 138 kr. |
---|---|
Mest populære rute | TLL til CPH |
Korteste flyvning | 0 t. 45 min. |
Længste flyvning | 2 t. 40 min. |
Ja, airBaltic har 37 ugentlige flyvninger planlagt med afgang fra København Kastrup.
Tallinn Ulemiste, Riga Intl, og Vilnius er de mest populære lufthavne airBaltic bruger til rutineflyvninger året rundt.
Vores flytracker er den hurtigste og letteste vej til at tjekke flystatus i realtid på et hvilket som helst airBaltic-fly. Klik blot på knappen Spor fly efter du har udfyldt formularen. Du kan også besøge airBaltics hjemmeside på airBaltic.com eller ringe til dem på +371 67006006 for opdateringer og flystatus.
Vilnius til Riga Intl og tilbage igen med 0 stop for 355 kr. pr. billet er den billigste internationale returrejse, vi kunne finde med airBaltic. airBaltic tilbyder internationale enkeltrejser, hvoraf den billigste kun koster 138 kr. pr. billet. Flyvningen er fra Riga Intl til Vilnius og har 0 stop.
AT flyve med airBaltic kommer med nogle restriktioner, når det kommer til bagagestørrelse. Vælger du at medbringe en kuffert, skal den være 100x80x50 cm eller mindre. Håndbagage skal være 55x40x23 cm eller mindre, og en personlig ejendel indenfor 40x30x10 cm.