Den ultimative guide til biludlejning
Alt hvad du bør vide - Guide til biludlejning. Læs vores udførlige guides, skrevet af rejseeksperter, og gør din rejse nemmere.
Overvejer du at leje en bil på din næste rejse, men er i tvivl om, hvor du skal starte? Det forstår vi godt. Det kan virke uoverskueligt både at skulle finde den bedste pris, forstå, hvad der er inkluderet, og holde sig opdateret på de forskellige regler. Vores guide til biludlejning har alt, hvad du skal bruge for at komme i gang.
Hvordan fungerer biludlejning?
Søg efter lejebiler
Hurtige tips og tricks
Idéer til bilferie
Hvordan har momondo lavet denne guide?
Som rejseeksperter og en velkendt platform til sammenligning af udlejningsbiler har momondo og vores teams skabt den ultimative guide til biludlejning. Her har vi anvendt data, analyser af forbrugernes forventninger og behov samt førstehåndserfaring og ekspertise fra vores skribenter, som selv har brugt biludlejningstjenester i mange forskellige lande. Vi tror på, at vores mange forskellige guides, vil hjælpe dig med at finde svar på dine spørgsmål om billeje i Danmark og resten af verden.Billeje-lingo og ofte stillede spørgsmål
Alle vores svar på de billeje-relaterede spørgsmål, som du måtte have, for at gøre processen mere overskuelig for dig. Tøv ikke med at læse vores dybdegående guides, hvis du vil vide mere om et specifikt emne.
Det er nemt at booke en lejebil med momondo. Du skal blot søge efter de datoer, hvor du vil leje din bil, vælge et tilbud og et sted, der passer dig, klikke videre til udbyderen og følge instruktionerne på deres side. På udlejningsdagen skal du medbringe nogle dokumenter til afhentning af bilen, f.eks. dit kørekort og en betalingsmetode (normalt et kreditkort). Husk, at du måske får brug for en anden form for legitimation, hvis dit kørekort er dit primære ID. Når du har underskrevet lejekontrakten med bureauet, giver de dig bilnøglerne, og så er du klar til at køre afsted. Glem ikke at tjekke bilen for eventuelle skader, som bilens tidligere førere kan have påført den, før du forlader bureauet - på den måde undgår du at skulle hæfte for dem, når du afleverer bilen igen.
Når du henter din lejebil, skal du give udlejningsfirmaet dit kørekort og en form for forsikringsbevis - enten gennem din primære forsikring, det kreditkort, du bruger til at betale for bilen, eller en tredjepartsforsikring, du tilføjer til din lejebil. Hvis du ønsker at have flere chauffører til din lejebil, skal du tilføje dem til lejekontrakten. Afhængigt af hvilket firma du lejer hos og hvor, kan det medføre et ekstra gebyr.
De fleste biludlejninger er tur/retur, hvilket betyder, at du afleverer bilen det samme sted, som du hentede den. Envejsbilleje er biludlejning, hvor du afleverer bilen et andet sted. Husk på, at mange firmaer opkræver ekstra gebyrer for at aflevere bilen i en anden by.
Afhængigt af det firma, du lejer hos, og den kontrakt, du indgår, når du booker din lejebil, kan der være en grænse for, hvor mange kilometer du må køre i din bil. Nogle virksomheder udtrykker dette som et maksimalt antal kørte kilometer, andre som en "daglig kilometergrænse", men det er stadig det samme - det er det samlede antal kørte kilometer, der tæller. Hvis du planlægger at køre langt eller ønsker at være mere fleksibel med dine planer, skal du sørge for at kigge efter et tilbud mærket "fri kilometer".
En lejebil med fri kilometer betyder, at du kan køre så langt, som du vil, uden at skulle bekymre dig om ekstra gebyrer. Husk på, at mange virksomheder stadig opkræver gebyrer for at krydse statsgrænser eller internationale grænser.
Kan biludlejningsfirmaer spore, hvor du er?
Supplerende ansvarsforsikring, på engelsk kaldet "supplemental liability insurance" (SLI), dækker skader forårsaget på andre, hvad enten det er deres køretøj, ejendele eller personskader. Tjek voresguide til forsikring af udlejningsbiler for mere information.
En Loss Damage Waiver, ofte forkortet til LDW, er en valgfri forsikringspolice, der dækker, hvis din bil bliver beskadiget eller stjålet i løbet af din lejeperiode.
Collision Damage Waiver (CDW) beskytter lejebilen mod skader, tyveri eller ulykker. Beskyttelsesniveauet kan variere afhængigt af det forsikrede beløb, og hvilke scenarier det dækker. Tjek vores guide til forsikring af lejebiler for mere information.
Nogle biludlejningsfirmaer tilbyder forskellige muligheder for at tanke din bil op. På en fuld-til-tom politik leveres din bil med en fuld tank, som du betaler for ved afhentning af bilen. Du er ikke forpligtet til at tanke bilen op, før du afleverer den, men du får ikke refunderet det brændstof, der er tilbage i tanken, så du bør aflevere bilen tom eller så tom som muligt. En fuld-til-fuld politik betyder, at du skal tanke bilen op, lige før du afleverer den. Du skal aflevere bilen med det samme brændstofniveau, som da du hentede den, ellers vil du blive opkrævet et stort tankningsgebyr.
Hvis du overvejer at tage din lejebil med på en færge, skal du først tjekke de specifikke regler ved det firma, du lejer hos. Nogle selskaber har det fint med det, men andre tillader ikke, at du tager din lejebil med på en færge, selvom du opholder dig i den samme stat eller det samme land, hvor du hentede bilen. Det er også værd at tjekke din forsikringspolice, da nogle policer ikke dækker, hvis bilen bliver beskadiget under en færgeoverfart. Det er værd at undersøge, før du booker din bil, for at sikre dig, at du booker hos et selskab, der tillader dig at tage den med på færgen. Du kan også fortælle personalet ved udlejningsskranken om dine planer, så du undgår ubehagelige overraskelser senere.
Hvis du lejer en bil i Nordamerika eller Europa, bør du altid antage, at det er forbudt at ryge i bilen. Når du afleverer bilen, vil den blive inspiceret, og eventuelle tegn på rygning som lugt, aske eller brændemærker vil sandsynligvis koste dig et rengøringsgebyr eller endda afgifter for skader på bilens interiør. Husk også, at i nogle amerikanske stater som Californien og New York samt lande som Canada, Frankrig og Storbritannien er det ulovligt at ryge, hvis du kører med en mindreårig i bilen. Uden for Europa og Nordamerika kan politikker og love variere, så for at være sikker bør du tjekke vilkårene i din kontrakt med udlejningsfirmaet.
De fleste biludlejningsfirmaer tillader hunde i deres biler, så længe du afleverer bilen i god stand. Husk på, at de fleste firmaer ikke stiller udstyr til rådighed for kæledyrsejere, så du er nødt til at medbringe dit eget. Det er nok en god idé at medbringe et tæppe for at minimere hundehår, kæledyrslugt eller mudder i bilen, som kan medføre et rengøringsgebyr. For at være 100% sikker, kan du altid dobbelttjekke med udlejningsfirmaet før din rejse, om de accepterer hunde.