preloadTHEME_PERSON_LAPTOP_WORK-FROM-HOME

Der findes ikke noget mere tilfredsstillende, end at være fri for at betale. Spørg enhver dedikeret rejsende om tips til, hvornår det er billigst at booke hotel, så vil de med glæde afsløre hemmeligheden bag at finde det bedste tilbud på et hotelværelse. Mine egne tips omfatter at tjekke offentlige kalendere for populære byer som København, London og Berlin for at sikre, at jeg ikke booker på et tidspunkt, hvor der er en stor messe. Eller at jeg kommer til at booke lige efter et stort turistarrangement, når hotellerne er tømt for gæster.

Hvis man forstærker sine egne kneb med data, kan man finde gode tilbud, som man ellers måske ville gå glip af. For eksempel tyder momondos undersøgelser på, at jo længere tid i forvejen du booker, jo dyrere bliver hotelværelset – i modsætning til flyrejser, hvor man typisk finder et bedre tilbud, hvis man planlægger i god tid. Hoteller styrer mere og mere indtægterne fra deres værelser gennem dynamisk prissætning – det vil sige ved konstant at justere værelsespriserne ud fra udbud og efterspørgsel. Med det sagt, så kan priser på hotelværelser svinge voldsomt afhængigt af sæsonbestemt efterspørgsel, events, ferier og udsving i rejsebranchen. Derfor vil data i denne artikel fungere som en generel vejledning og kan ikke garantere nøjagtigheden for fremtidige hotelpriser. God jagt!



Den bedste ugedag til at booke et hotelværelse i Danmark

For de fleste typer destinationer giver det rigtig god mening, at det er billigere at tjekke ind om søndagen. Weekendrejsende har sandsynligvis tjekket ud, og forretningsrejsende rejser sjældent i weekender. Data fra momondo viser, at hvis man booker hotel med indtjekning en søndag, kan det blive op til 5 % billigere end på andre dage. Man bør så vidt muligt undgå indtjekning en lørdag, der statistisk set er den dyreste dag, med priser op til 3 % over gennemsnittet. Hvis din rejse er fleksibel, så tilmeld dig en prisagent hos momondo for at få en besked, når hotelpriserne skifter for din destination. Du kan blandt andet få tilpassede beskeder for din placering og dine datoer, og du kan modtage dem i din indbakke eller på mobilen på det tidspunkt, du ønsker.

Den bedste ugedag til at booke hotel i udlandet

Hvis du ankommer en søndag, kan din pris blive op til 4 % lavere, når du booker et hotelværelse i udlandet. Data viser, at lørdag er den dyreste ugedag for indtjekning på hoteller i udlandet, med priser der er op til 5 % højere sammenlignet med gennemsnittet. Prisforskellen er dog ikke vanvittigt stor, så hvis du meget gerne vil bo på et bestemt hotel, kan det være en god idé at gå i gang med at booke.

Den bedste måned til at booke hotel i Danmark

Destinationer i Danmark har forskellige højsæsoner; typisk er priserne højere om sommeren og lavere om vinteren. Helligdage og ferier er selvfølgelig undtagelser. I Danmark kan priserne være op til 11 % lavere, især hvis du booker i januar. Den dyreste måned er juni, hvor priserne er op til 11 % højere end gennemsnitsprisen. Du har mulighed for at spare lidt penge, hvis du planlægger en rejse i de kolde måneder uden for helligdagene. Hvis du er på udkig efter vejledning omkring priser, kan du prøve momondos Smartly-kalender, hvor du kan få farvekodede prisindikatorer for både fly og hoteller.

Den bedste måned til at booke hotel i udlandet

Hvis du venter til efter højsæsonen, kan du snuppe nogle gode tilbud. Data fra momondo viser, at priser i januar kan være op til 15 % billigere sammenlignet med gennemsnitsprisen – og det kan være den ideelle måned at komme af sted, afhængig af destinationen. Vær opmærksom på priserne i højsæsonen: Ifølge statistikken er juli den dyreste måned for rejser til udlandet, med priser op til 11 % over gennemsnittet.

Ja, det er billigst at booke hotel i sidste øjeblik!

Du er måske bekendt med flyselskabernes “21-dagsregel” inden for prissætning af flyrejser. Flyrejser bliver åbne for booking 331 dage før afgang, og fra den dato indtil 21 dage før afgang har du ifølge statistikken størst chance for at finde den billigste flyrejse – 44 dage er “the sweet spot”. Glem alt om dette når det gælder hoteller, eller snarere: Book dit fly i dette tidsvindue, og overvej at vente med at booke hotel. Hvorfor? Prissætningen af hoteller er ikke til planlæggerens fordel. En af grundene er, at hoteller typisk har et vindue på 24-48 timer til at aflyse bookingen. Hvis rejsende aflyser tæt på indtjekningsdatoen, er det i hotellets interesse at finde nye gæster, hellere end at lade værelset stå tomt.

For hoteller herhjemme kan du med en last minute-booking opnå en besparelse på op til 4 %, mens en booking i sidste øjeblik på et udenlandsk hotel kan give en besparelse på op til 9 % sammenlignet med gennemsnitsprisen. Der kan selvfølgelig være nogle grunde til, at man ikke har lyst til at vente, hvis man for eksempel ønsker at bo på et bestemt hotel, eller hvis det ligger tæt på et event, der har stor chance for at blive udsolgt (som for eksempel Copenhagen Jazz Festival eller Det Europæiske Melodi Grand Prix). At vente til sidste øjeblik fungerer ikke altid, men hvis du er fleksibel, og der er godt med hotelværelser på din destination, kan det være forsøget værd.

Konklusion

Hvis du er frisk på at gøre lidt forarbejde, som at undersøge din destination, spore priser, være fleksibel omkring datoer og undersøge, på hvilke dage og måneder der er høj og lav rejseaktivitet, kan du måske snuppe et bedre tilbud på dit hotelophold. Husk, at alle rejseregler har undtagelser, men hvis du lærer om din destination og bruger et par teknologiske værktøjer, kan du udnytte udsvingene i pris til din fordel. Husk også, at selvom alle elsker et godt køb, er det nogle gange bedre at gå glip af en lille besparelse end at risikere at miste det hotelværelse, du ønsker.

Hvordan ved momondo, hvad der skal stå i denne guide?

Jeg har udforsket hotelsystemet i over 25 år, fra den gang hotelsøgning på internettet så dagens lys, til prispariteten opstod blandt hoteller (dvs. at opretholde ensartede priser på tværs af distributionskanaler), til fremkomsten af dynamisk prissætning og til begyndelsen af værktøjer som lyntilbud. (Og hvis disse oplysninger ikke fortæller dig, hvor gammel jeg er, så ved jeg ikke, hvad der gør). Jeg har ikke altid vundet spillet om prisen, men jeg er blevet klogere. I sin egenskab af søgemaskinevirksomhed kan momondo indsamle data fra milliarder af rejsesøgninger og indsamle oplysninger fra hoteller, online rejsebureauer og andre rejseudbydere for at gøre det lettere for kunder at sammenligne priser. Med andre ord at føje data til maveinstinkt og historisk knowhow.

Data er baseret på søgninger foretaget mellem 1. april 2022 og 30. juni 2023 på momondo.dk og tilknyttede hjemmesider for rejser foretaget mellem 1. juli 2022 til 30. juni 2023.

Om forfatteren

Andrea BennettAndrea Bennett er tidligere chefredaktør for Vegas Magazine og nuværende chefredaktør for flere by- og specialmagasiner for Modern Luxury. Hun er tidligere mangeårig redaktør og klummeskribent for Travel + Leisure og har også skrevet for The Wall Street Journal, Town & Country, Conde Nast Traveler m.fl. Hun regner sine år som anonym hotelkritiker for The New York Post som sine allerbedste. I løbet af de år, hun har tilbragt i New York City, Kuwait, Atlanta og San Diego, er hun flyttet til Las Vegas tre gange – og denne gang tror hun, at det holder.

Udforsk flere artikler