Kan du godt li’ at forkæle dig selv på storbyferien med morgenbrød og måske en lækker kage? København har efterhånden konsolideret sig som en fremragende turistby, og det får flere og flere tilrejsende fra nær og fjern til at gå på opdagelse i den danske hovedstad. Der er mange gode bagerier, konditorier og morgenmadssteder i København, og hvis du ikke kender byen, kan det måske være svært at finde det bedste morgenbrødssted, der passer både ind i dine sightseeing-planer og din smag.
Mange steder rundt om i hovedstaden finder du konditorier, caféer og bagerier, der enten fokuserer på forskellige slags bagværk, eller kombinerer søde sager og surdej med andre typer mad og drikke. I denne artikel har vi listet vores bud på 8 af de bedste bagerier og caféer i København. Steder, der gør noget ekstra ud af deres bagværk, og hvor du kan få stillet mange forskellige slags sult – den seriøse, den søde og den, der mest er for sjov.
8 lækre bagerier og cafeer med morgenbrød i København
Juno the Bakery
Århusgade 48, 2100 København Ø
På en sidegade til Strandboulevarden finder du Juno the Bakery, der garanterer for lækkert bagværk på alle hylder, og som især er kendt for deres udsøgte kardemommesnurrer. Bageriet drives af den tidligere Nomakok Emil Glaser, og byder blandt meget andet på mandelcroissanter, tebirkes og friskbagt surdejsbrød.
Bageriert er et oplagt pitstop for friskbagte lækkerier, hvis du befinder dig omkring Østerbro – men også hele turen værd, hvis du ikke er. Bagværket kan nydes på en slentretur i de rolige omgivelser på Østerbro, hvor bl.a. Østre Gasværk lægger et stenkast fra butikken, og hvor du kan gå en tur til Nordhavn og se havnefronten og de imponerende byggerier, der skyder op.
Collective Bakery
Nørrebrogade 176, 2200 København N
Som en del af konceptet Coffee Collective, slog Collective Bakery i april 2021 dørene op for lokale og turister. Coffee Collective er særligt kendt for deres kaffe, og derfor kan du forvente et bageri, der går højt op i at levere bagværk der passer perfekt med kaffen – og omvendt.
Ikke mindst bageriets croissanter og citronbølger – en slags bølget croissant tilsat hjemmelavet citronsirup og citronte – er besøget værd. Der serveres foruden god, frisk kaffe også bagværk som kardemommeflet, surdejsboller og birkessnegle.
Vil du nyde bagværket i andre omgivelser, bør du søge mod Assistens Kirkegård, der ligger lige i nærheden – en stor, grøn oase midt på Nørrebro med masser af kringelkroge og åndehuller, som københavnerne flittigt bruger hele ugen.
Andersen & Maillard
Nørrebrogade 62, 2200 København Ø
Denne minimalistisk indrettede bagerbutik på Nørrebro er fyldt med siddepladser og grønne planter, og er både et godt sted til to-go og til at slå benene op. Simpelt brød bagt fra bunden præger menukortet hos Andersen og Maillard, der især gør sig i croissanter af forskellig slags, og som også serverer en morgenkomplet med surdejsbrød, kaffe, juice og ost.
Visionen bag Andersen & Maillard er at skabe den bedste kaffeoplevelse i København. Smag selv efter – selvom konkurrencen om god kaffe er benhård i København, er det altid skønt at forkæle den søde tand i selskab med en eminent kop latte eller espresso.
Du kan sætte dig til rette i caféen eller tage croissant og kaffe med på slentretur på Mosaisk Nordre Begravelsesplads, et roligt og grønt aflukke lige rundt om hjørnet på Møllegade.
Baby Babbo
Godthåbsvej 62, 2000 Frederiksberg C
Et italiensk inspireret spiseri på indre Frederiksberg, hvor de bl.a. er kendt for deres udsøgte brød og tilbehør som oste og kødpålæg. Der er morgenmad samt frokost og aftensmad på menuen, og croissanterne, brødet og kaffen er af høj hjemmelavet kvalitet.
Baby Babbo laver det, de synes er spændende, og derfor er det et fremragende sted at opdage nye kombinationer af bagværk og et godt bud på en midlertidig stam-café, hvis du er til bagværk og er på besøg i København.
Tæt på spiseriet finder du den fine prydhave, Landbohøjskolens Have, der er velbesøgt om sommeren, men hvor du hverken må grille, feste eller spille fodbold – så her er roligt og lækkert og typisk fyldt med Frederiksberg-borgere, der nyder en af Storkøbenhavns mest velholdte parker.
Hart Bageri
Gl. Kongevej 1850, Frederiksberg C
Den tidligere bager på Restaurant Noma, Richard Hart, har gjort mange gode ting for bagværk i København og omegn. På Frederiksberg ligger det originale Hart Bageri, der sælger kager, croissanter, wienerbrød og surdej, så tænderne løber i vand. Og selvfølgelig med et særpræg, der adskiller det fra alle de andre mange fremragende bagerier og konditorier i byen.
Hart har for nylig også åbnet et bageri i indre by og en såkald ”brødcafé” på Nørrebro, så den revolutionerende og originale tilgang til bagværk, som Hart står for, er indenfor rækkevidde, næsten ligegyldigt hvor i København eller på Frederiksberg, du befinder dig.
Besøger du stambageriet på Gl. Kongevej anbefales det, at du slår vejen ind omkring Frederiksberg Have – en stor oase med åbne arealer, store træer og søer, som er det oplagte sted at nyde sit medbragte bagværk.
Apotek 57
Fredericiagade 57, 1310 København K
Hovedarkitekten bag Apotek 57 er Chiara Barla, der har studeret italiensk kunst og historie, bruger de principper, hun ser i kunsten, på at give gæsterne på Apotek 57 en oplevelse, der taler til alle sanser og giver en fuldendt æstetisk oplevelse. Bagværk og brød er kun noget af menuen, foruden croissanterne, det er lavet med kærlighed og grundighed – bestemt et besøg værd, hvis du leder efter kvalitetsbagværk i indre København.
Lokalerne har tidligere været St. Pauls Apotek, der blev grundlagt helt tilbage i 1878. Her mødes stilarter og tidsaldre, og i disse unikke omgivelser kan du udover brød og bagværk nyde specielt importerede vine, charcuterier og vellavede småretter.
Hvis du vil kombinere sightseeing og bagværk, kan du tage croissant og kaffe med et par hundrede meter ned mod vandet, hvor Marmorkirken og Amalienborg Slotsplads står klar til at imponere dem, der leder efter unik arkitektur og historiske bygningsværker.
Bageriet Brød
Enghave Plads 7, 1670 København V
I 2016 blev Brød kåret til at være dem, der lavede ”Danmarks bedste træstamme”, og det har været med til at gøre bageriet til et af de mest kendte i hele København. Der er masser af søde sager på menuen – bl.a. hindbærsnitter, napoleonshatte og specialiteten Christianshavnerkage, der har en sprød nøddeagtig bund med mousse og bær ovenpå.
Bageriet Brød ligger på Enghave Plads midt på Vesterbro, hvor du får bydelens autentiske stemning og mange muligheder for shopping eller afslapning i nærheden. Enghaveparken er nabo til bageriet, og i kort gåafstand af bageriet ligger også det gamle Carlsberg Byen, hvor moderniseringen af bydelen er i fuld gang. Området byder allerede på mange hyggelige caféer, butikker og ikke mindst flotte, historiske bygningsværker, der ligger som perler på en snor.
Galst Bageri
Per Henrik Lings Allé 10, 2100 København Ø
Galst Bageri specialiserer sig i surdejsbrød og er drevet af den tidligere revisor Erik Galst. Bageriet er i dén grad et besøg værd, fordi den adskiller sig fra mere klassiske bagerier og konditorier, da det som eneste bageri ligger lige op ad Parken, Danmarks nationale fodboldstadion og hjemmebane for fodboldholdet FC København.
Erik Galst er oprindeligt revisor, men da hans søn begyndte at gå til fodbold i Boldklubben Skjold, blev hans engagement i den lokale klub til et bageri, der nu er en fast del af klubben. Her finder du lækre kardemommesnurrer, men det er forskellige kreationer med surdej, der er bageriets helt store trækplaster.
Med sin lokation midt på Østerbro er du efter et besøg på Galst Bageri kun få minutters gang fra Fælledparken, Østre Anlæg og de smukke gamle kirkegårde på den modsatte side af Sortedams Sø.