Skal jeg have en forsikring ved billeje? Ja, når du lejer en bil, er det bedst at have en billejeforsikring Denne guide kommer ind på, hvor man kan købe forsikring, hvilken type dækning man skal have, og hvad policerne dækker.
Har jeg brug for en billejeforsikring?
Det korte svar er: Ja, det har du helt sikkert brug for! Spørgsmålet er derimod, hvilken type forsikring du har brug for, hvor du kan få den, og hvad de forskellige policer dækker.
Hvis du leder efter budgetvenlige muligheder, skal du sørge for at verificere dækningen af de forsikringer, du allerede har, for potentielt at spare penge.
Hvor kan jeg få en billejeforsikring?
Forskellige selskaber sælger forsikringer til billeje. Blandt dine muligheder er følgende:
- Biludlejningsfirmaets forsikring
- En uafhængig forsikringsmægler
- Rejseforsikring
- Din bilforsikring
- Dit kreditkort
Alle disse muligheder har forskellige prisklasser, dækning og bekvemmelighed. Selvom det f.eks. kan være lettere at tegne en billejeforsikring direkte ved skranken, når du kommer for at hente bilen, er det ikke sikkert, at det er den mest budgetvenlige løsning.
En separat forsikring er en mulighed, der kan være lige så praktisk uden de store omkostninger. Forsikringsselskaber har analyseret kravene fra biludlejningsfirmaer og skabt dækningstjenester til langt de fleste scenarier med lejebiler.
Når du ser på biludlejningsmuligheder på momondo, kan du se muligheden for at tilføje forsikring fra en uafhængig forsikringsmægler til din booking; på den måde ved du, hvordan din dækning ser ud, før du overhovedet ankommer til biludlejningsskranken for at hente din bil.
Forsikringsdækning har tendens til at være begrænset, når det gælder område og omstændigheder. Sørg for at tjekke de regioner, hvor din dækning gælder, og hvilke specifikke omstændigheder, der er dækket eller ikke dækket. Den forsikring, du har, kan kun dække dig, hvis du kører i dit bopælsland, og de fleste forsikringsselskaber dækker ikke ulykker, hvor føreren har drukket alkohol over den lokale grænse.
Dækker min personlige bilforsikring også lejebiler?
Dækker min bilforsikring også lejebiler? Det mest almindelige svar er: muligvis. Men det er bestemt værd at tjekke op på din egen bilforsikring. Nogle bilforsikringer vil også dække din lejebil, så tal med dem, før du tilføjer en potentielt dyr forsikring til din lejekontrakt.
Hvis du ikke har kaskoforsikring til din egen bil, dækker forsikringen sandsynligvis heller ikke din lejebil. I dag dækker forsikringen ofte kun én bestemt bil, som står nævnt på policen. Det betyder, at du ikke er dækket, hvis du kører galt i f.eks. din vens bil eller en lejebil. Nogle forsikringer dækker dig, når du kører i andre biler, men dækningen kan være begrænset og omfatter normalt ikke kørsel i udlandet.
I de fleste tilfælde vil du kun være dækket til privat brug, men ikke hvis du lejer en bil til forretningsformål.
Hvilke kreditkort dækker billejeforsikring?
Der er visse kreditkort derude, som også tilbyder forskellige forsikringspolicer. Tjek op på dit kreditkort for at se, hvad de tilbyder. Kort som Visakort er dog ikke altid accepteret i udlandet, hvilket er vigtigt at være opmærksom på. Derimod er Mastercard oftest det sikreste valg.
Tjek dog betingelserne, for nogle kort kræver, at du bruger det til din lejereservation, før forsikringen træder i kraft.
Nogle kan også begrænse dækningen til en bestemt tidsramme eller til bestemte steder.
Forsikring af lejebiler
Biludlejningsforsikring dækker typisk tre grundlæggende ting - skader, tyveri og ansvar over for tredjepart. Skader på lejebilen omfatter skader på karosseriet, som er det meste af bilens ydre, herunder kofangere, skærme, døre osv. Det inkluderer ikke vinduer, hjul eller interiør. Det beløb, du selv skal betale for skader, kaldes selvrisikoen.
Tyveridækning betyder, at du ikke skal betale for en ny bil, hvis lejebilen bliver stjålet eller beskadiget, hvis nogen forsøger at stjæle den. Igen er det højeste, du skal betale, selvrisikoen på tyveriforsikringen.
Tredjepartsansvar er, hvis du påfører nogen skade eller beskadiger noget i din lejebil. Der er normalt et maksimumbeløb, som denne police vil udbetale til tredjeparten.
Det er de tre grundlæggende typer af dækning, men der er flere ting, som tillægsforsikringer også kan dække. Hvad sker der, hvis du kommer til skade i en lejebil? Hvis dine ting bliver stjålet i en lejebil? Hvad sker der, hvis du kommer ud for en ulykke med en, der ikke selv er forsikret? Der findes forsikringer, der dækker alle disse situationer.
Hvilken billejeforsikring skal jeg have?
Nu hvor vi ved, hvad en police kan dække, er det vigtigt at vide, hvilken type forsikring der gælder for hver type dækning. Når det gælder forsikring af lejebiler, er der en masse forvirrende akronymer, scenarier og regler, der ændrer sig fra by til by.
Der er grundlæggende seks typer dækning afhængigt af deres funktion. Du finder forsikringer, der beskytter lejebilen, andre personer og deres ejendom, personlige ulykker og vejhjælp. Her er en enkel oversigt over dine muligheder:
I sidste ende afhænger prisen for en billejeforsikring af en masse faktorer, der i i bund og grund kommer an på den grad af beskyttelse, du ønsker. Forsikringspolicer dækker typisk udgifter op til et vist beløb, og betalingen dækkes enten af forsikringsselskabet på stedet eller refunderes til forsikringstageren efter en undersøgelse.
Den bedste måde at spare tid og penge på er at læse betingelserne i din lejekontrakt omhyggeligt og sammenligne dine forsikringsmuligheder, så du kan nyde en problemfri rejse og føle dig sikker og beskyttet.
Hvordan påvirker min destination mine forsikringsbehov?
Alle billejeforsikringer er vigtige, men nogle er virkelig uundværlige og vil spare dig for en masse problemer i tilfælde af en ulykke. Et must er en "Third Party Liability" forsikring, som dækker skader på andre mennesker eller deres ejendom. En anden forsikring, som du stærkt anbefales at tilføje, er en Collision Damage Waiver , som dækker dig i tilfælde af skader på bilen.
Sørg for at spørge ind til selvrisikoen, når du tilføjer en forsikring, og hvis beløbet er særligt højt, kan du få en tillægsforsikring til billeje, der kan dække det. Yderligere forsikringer, der er værd at overveje, er vejhjælp, især hvis du er i udlandet, og personlig ulykkesforsikring, som dækker dine personlige udgifter i tilfælde af en ulykke.
Når du vælger, hvilke forsikringer du vil tilføje, skal du tage hensyn til de veje, du skal køre på, samt klimaet, da ujævnt terræn kan kræve et højere niveau af forsikringsdækning.
Billejeforsikring i Storbritannien
Når du lejer en bil i Storbritannien, vil de forsikringer, du bliver tilbudt, svare til dem i resten af Europa eller USA. Bemærk, at ansvarsforsikring er den eneste forsikring, der er lovpligtig at have. Collision Damage Waiver er ikke et lovkrav, men er ofte inkluderet og stærkt tilrådeligt.
Billejeforsikring i Europa
Når du lejer en bil og rejser i Europa, vil du opdage, at nogle forsikringer måske allerede er inkluderet i din kontrakt, såsom Collision Damage Waiver, Third Party Liability and Theft Protection. Nogle af disse inkluderer en selvrisiko, og hvis du vil reducere den til nul, kan du overveje at tegne en Excess Waiver-forsikring. Men sørg for at læse det, der står med småt, omkring hvad den dækker og ikke dækker. Hvis du planlægger at rejse rundt i Europa og krydse grænser med din bil, er det vigtigt at dobbelttjekke billejepolicen og sikre, at du er dækket i alle de lande, du skal besøge.
Billejeforsikring: Ofte stillede spørgsmål
Det korte svar er: ja, det har du helt sikkert brug for! Der findes mange forskellige typer billejeforsikringer, og hvilken du skal vælge, afhænger af den grad af beskyttelse, du gerne vil have. Nogle dækker kun det køretøj, du har lejet, andre dækker også skader på andre eller på dig selv og dine passagerer.
Det biludlejningsfirma, du vælger, vil tydeligt angive i deres vilkår og betingelser, hvilken type forsikring der er obligatorisk i henhold til deres egen politik og lokal lovgivning. Det kan også afhænge af den type bil, du vælger at leje.
Forskellige mæglere eller selskaber sælger forsikringer til din lejebil. Blandt dine muligheder er følgende:
- Gennem biludlejningsfirmaet
- En uafhængig forsikringsmægler
- Generel rejseforsikring
- Personlig bilforsikring
- Dit kreditkort
Alle disse muligheder har forskellige prisklasser, dækning og bekvemmelighed. Selvom det f.eks. kan være lettere at tegne en billejeforsikring direkte ved skranken, når du kommer for at hente bilen, er det ikke sikkert, at det er den mest budgetvenlige løsning.
Der er grundlæggende seks typer af forsikringer til lejebiler afhængigt af deres funktion. Du vil finde forsikringer, der beskytter lejebilen, andre personer og deres ejendom, personlige ulykker og vejhjælp. De 6 populære forsikringstyper er:
- Collision Damage Waiver (CDW)
- Supplemental Liability Protection (SLP)
- Personal Accident Insurance (PAI)
- Roadside Assistance (vejhjælp)
- Loss Damage Waiver (LDW)
- Personal Effects Coverage (PEC).
De fleste biludlejningsfirmaer vil kræve en eller anden form for obligatorisk forsikring. Hvor omfattende dækningen er, afhænger af selskabet, hvor du skal køre bilen og den lokale lovgivning.
Ofte er ting som Liability Insurance, Collision Damage Waiver and Personal Effects Coverage valgfrie tilføjelser. Hvorvidt du vælger at tilføje dem, afhænger af den grad af beskyttelse, du ønsker. Du bør også tage i betragtning, hvor du skal køre hen, da det kan være afgørende for ekstra dækninger som vejhjælp.