preloadA concourse with glass walls and curved trusses over the roof.

Bangkok har to internationale lufthavne, som ligger næsten lige langt fra centrum, men i hver sin retning. De er begge forskellige med hensyn til størrelse, faciliteter og omfang, og hver især tjener de forskellige typer rejsende bedst. Denne guide hjælper dig med at finde ud af, hvilken der er den rette for dig.

Luk
Find i nærheden Del placering Hent rutevejledning

Suvarnabhumi Lufthavn (BKK)

A descending escalator inside an airport terminal with glass walls.
A glass-walled passenger terminal under a large roof trellis with a control tower in the background.

Suvarnabhumi Lufthavn (BKK) er den nyeste og største af Bangkoks lufthavne. BKK håndterer mange af hovedstadens internationale ankomster og samtidig masser af indenrigsflyvninger. Selv om der er åbnet en elegant ny satellitterminal på flyvepladsen, skal du stadig igennem sikkerhedskontrollen i hovedterminalen og tage et undergrundstog herfra for at komme dertil. Med potentielt længere køer og denne ekstra transport er det vigtigt at ankomme til lufthavnen i god tid.

Begge terminaler byder på en række eksklusive shopping-, lounge- og spisemuligheder samt iøjnefaldende kunstværker og skulpturer. Hvis du vælger at flyve gennem Suvarnabhumi, kan du bruge momondos fly og flystatus tracker til at holde dig opdateret.

Beliggenhed

Suvarnabhumi Lufthavn ligger ca. 25 km øst for Bangkoks centrum, og det kan tage mellem 30 og 60 minutter at køre hertil i almindelig bytrafik. Men når trafikken er slem, har det taget mig næsten to timer at nå dertil, så jeg undgår generelt kørsel på vejene og vælger i stedet den rummelige og komfortable Airport Rail Link. Den går direkte til det centrale Bangkok på under 30 minutter.

Typiske flyvninger fra BKK

Mere end 100 flyselskaber flyver fra Suvarnabhumi Lufthavn, og her finder du hele spektret fra lavprisselskaber til full-service-selskaber, der tilbyder både indenrigs og udenrigs flyrejser. Men det er først og fremmest Bangkoks primære lufthavn for full-service-selskaber med flyrejser til højere priser. Det er her, du skal rejse hen, hvis du flyver langt fra Thailand eller har medlemsfordele hos et af de større flyselskaber, som du kan benytte dig af.

Selv om BKK er mest kendt for internationale flyvninger, er det også knudepunkt for det nationale flyselskab Thai Airways. Sammen med flere andre flyselskaber har Thai Airways mange indenrigs- og regionalflyvninger fra BKK. Hvis du blot skal mellemlande med et af disse flyselskaber, kan et af hotellerne i nærheden af BKK være et godt valg, hvis man vil have nem adgang til lufthavnen.

Lounges ved mellemlanding

A woman in a white coat and brown hat sits in the seating area of an airport terminal while using her phone and credit card.
Asian young woman sitting at airport terminal lounge and using phone to chatting

Hvis du har ekstra tid til rådighed i BKK under en mellemlanding eller tidlig ankomst, er du ganske heldig. Suvarnabhumi lufthavn er fuld af luksuriøse lounges. Mange af disse tilhører specifikke flyselskaber og kræver premium-kabinebilletter for at komme ind, men dagspas er tilgængelige på Miracle Lounges, afhængigt af kapacitetsbegrænsninger.

Disse luksuriøse lounges er ikke kun yderst komfortable, men har også "made-to-order"-menuer ud over de sædvanlige buffet- og bartilbud - og alligevel er dagskortpriserne betydeligt billigere, end du finder andre steder.

BKK er en af de få lufthavne, hvor jeg er villig til at betale for en loungeoplevelse, fordi man får faciliteter af så høj kvalitet til ekstremt lave priser. Book på forhånd for at øge dine chancer for at få en eftertragtet plads.

En bonus for Priority Pass-indehavere: Alle Miracle Lounges i BKK er inkluderet i dit medlemskab.

Shopping i og uden for lufthavnen

Suvarnabhumi er hjemsted for mange butikker i den toldfrie shoppingzone og derudover, og de tilbyder større udvalg og kvalitet, end du får hos DMK. Hvis du har et par timer til overs, kan du sagtens bruge dem på at ose rundt her eller købe souvenirs og gaver. Men hvis du har en mellemlanding på mindst fire timer, anbefaler jeg, at du tager på en mere unik shoppingtur.

Jeg elsker at tage til det nærliggende indkøbscenter Market Village for at få en mere lokal shoppingoplevelse end den, jeg finder i lufthavnen eller Bangkoks turistcentre, som har en tendens til at have flere vestlige mærker og stilarter. Husk, at du skal afsætte mindst to timer, når du skal tilbage i lufthavnen til at komme igennem sikkerhedskontrollen igen og nå frem til din gate, så planlæg din shoppingtid derefter.

For at komme dertil skal du tage Airport Rail Link til Ploenchit station og tage en taxa til Market Village. Det er muligt at tage en taxa direkte fra lufthavnen, men jeg anbefaler på det kraftigste Rail Link for at undgå så meget vejtrafik som muligt, især når du skal tilbage til lufthavnen.

Hvis du har håndbagage med, er du velkommen til at efterlade den i opbevaringsboksene i BKK, så du ikke behøver at slæbe rundt på den hele dagen. At tage af sted mens du venter på dit forbindelsesfly er en god måde at få tiden til at gå på, men sørg først for at forstå, hvad det indebærer at forlade lufthavnen under en mellemlanding.

Don Mueang Internationale Lufthavn (DMK)

Mother and daughter at airport with trolley looking at departures screen

Don Mueang Internationale Lufthavn er måske Bangkoks mindste lufthavn, men den har stadig 30 millioner passagerer om året. Hvis du vælger denne lufthavn, når du skal flyve fra Danmark til Bangkok, vil momondo hjælpe dig med at holde dig opdateret.

Beliggenhed

DMK ligger ca. 24 km nord for Bangkoks centrum. Ligesom i BKK kan denne korte afstand stadig tage over en time med Bangkoks berygtede trafik. Men i modsætning til BKK er der ikke nogen god direkte forbindelse til byens centrum med offentlig transport her. Der findes en rute, som kombinerer den røde SRT-linje og byens metrosystem, men den tager som regel op til en time og er ikke særlig nem at finde rundt i. Så selv om denne lufthavn er en smule tættere på Bangkoks centrum, tager det typisk længere tid at komme dertil.

Hvis du er på vej til de nordlige kvarterer i byen, kommer du dog meget hurtigere frem til din destination ved at flyve til DMK. Og hvis du beslutter dig for selv at trodse den lokale trafik, så læs mere omkring biludlejning i Bangkok, før du tager af sted.

Typiske flyvninger fra DMK

Group of young backpackers waiting at an airline checkin counter for their boarding passes

DMK betjener en række forskellige flyselskaber, men det er dog lavpris- og budgetflyselskaberne, der dominerer her. Hvis du vil rejse rundt i regionen på en billig måde, kan du finde mange flyvninger med mindre, lokale flyselskaber som f.eks. AirAsia, Nok Air, Thai Lion Air og Scoot. Mens lavprisselskaberne har en tendens til at være mere populære på kortere indenrigs- og regionalruter, kan du også finde flere muligheder for internationale flyvninger med disse selskaber.

Det er en god lufthavn for billige tilslutningsfly, og du kan nemt finde hoteller i nærheden af DMK, hvis din mellemlanding varer natten over.

Husk, at lavprisselskaber typisk opkræver ekstra for ting som bagage, så sørg for at forstå forskellene mellem håndbagage og indchecket bagage og overhold dit flyselskabs regler for håndbagagestørrelse, så du ikke pludselig bliver opkrævet ekstra gebyrer.

Lounges ved mellemlanding

Selv om DMK er kendt som den mindste lufthavn, er der stadig flere lounges, og du kan købe dagspas til de fleste af dem. Begge terminaler på DMK har lounges med behagelige siddepladser og adgang til gratis mad og drikke. Du finder ikke nær samme omfang eller luksus som i de glamourøse lounges i BKK, men du vil stadig føle dig godt tilpas.

Spisesteder i Don Mueang Internationale Lufthavn (DMK)

Selvom loungeadgangen på DMK er overkommelig og let tilgængelig, anbefaler jeg dog stadig at besøge Magic Food Park for at få mindst et par bidder først, især hvis du bare er på gennemrejse. Her finder du lokale thailandske retter med specialiteter som superbillig street food fra Bangkok. Selv om du har brugt masser af tid i byen på din rejse, er det stadig et godt sted at få en sidste bid af de lokale specialiteter, inden du tager af sted.

Når du skal vælge mellem Bangkoks lufthavne

Hvis du stadig ikke kan beslutte, hvilken lufthavn i Bangkok der er bedst for dig, kan du tage et kig på denne praktiske sammenfatning for at indsnævre de vigtigste faktorer og finde ud af, hvilken lufthavn der passer bedst til dine behov.

BKKDMK
Afstand fra centrum25 km24 km
Trafikfri offentlig transportAirport Rail Link (20 minutter)Tog (op til en time, kræver transfer)
FlyBredt udvalg, vægt på internationale flyPrimært indenlandske og regionale
FlyselskaberBredt udvalg, vægt på full-serviceFokus på lavprisselskaber
ShoppingBredt udvalg af internationale muligheder, overvejende eksklusivtGodt udvalg af lokale butikker, perfekt til souvenirs
SpisestederMange muligheder, lige stort udvalg af vestligt og thailandskFlere muligheder, godt udvalg af Bangkok street food
ForbindelserMeget stor, tager ofte længere tid at navigere rundt i under flyforbindelserLille, hurtig at navigere rundt i under pressede flyforbindelser

Før du flyver

Nu hvor du har alle oplysningerne, du skal bruge, omkring Bangkoks lufthavne, så sørg for også at tage et kig på momondos Bangkok-guide, før du besøger hovedstaden.

momondos omfattende flyguide har alt, hvad du behøver, for at få en komplet samling af eksperttips og værktøjer til at vælge og navigere i lufthavne overalt i verden.

Om forfatteren

Brandon SchultzBrandon rejser hver uge og bliver venner med herreløse katte, uanset hvor han kommer hen. Også hunde … Han tog engang én med hjem til USA fra Amalfikysten. Han har skrevet seks bøger, besøgt seks kontinenter (venter stadig på Antarktis) og ville spise is seks gange om dagen, hvis han kunne. Han bor i Brooklyn i New York med sin partner og tre katte.

Udforsk flere artikler