preloadA winding road along a steep and rocky coastline.

Med sin smukke natur, charmerende byer og venlige befolkning er Irland det optimale sted at tage på kør selv eventyr. Tag med os, når vi beskriver den ultimative roadtrip i Irland, hvor hvert et hjørne og område byder på tidsløs skønhed.

A long, narrow rope bridge leads to lush, jagged cliffs overlooking the sea.
Stock photograph of the picturesque Ballintoy Harbour, Causeway Coast, Northern Ireland, UK on a sunny day.
A lighthouse located on the edge of a cliff surrounded by lush grasslands, with fog clinging along the ridges.


Sådan kommer du til Irland

Fra Danmark er der flere direkte fly til Irlands hovedstad Dublin. En returbillet fra København til Dublin koster mellem 900 og 2000 kr. Der går ingen direkte fly mellem København og den nordirske hovedstad Belfast. Så her er du nødt til at mellemlande i fx Edinburgh.

Vil du starte din roadtrip i Galway, kan du leje en bil i Dublin lufthavn og køre herfra. Rejsen til vestkysten vil tage omkring 2 timer.

Velegnede biler til din roadtrip i Irland

Two friends having fun during a car ride.

For at opnå den ultimative irske oplevelse kan du vælgeen lejebil til din roadtrip, som er komfortabel, pålidelig og har en god brændstofsøkonomi. Du vil også helst have en bil, der ikke er for lille, men har god plads til dig og dine medpassagerer. På den anden side skal du også undgå en for stor bil, så du nemt kan køre på de smalle veje og parkerer i de små parkeringsbåse. Der er ingen store motorveje i Irland.

Hvis du rejser om sommeren, er det en god ting at have aircondition i bilen, og så skal du naturligvis altid sørge for at få en dækkende forsikring af udlejningsbilen. I denne artikel får du flere gode tips til en skøn roadtrip i Irland.

Det bedste tidspunkt at tage på roadtrip i Irland

Som et britisk, irsk par, der har rejst vidt omkring i både Nordirland (del af Storbritannien) og republikken Irland (selvstændigt land) ved vi, at det bedste tidspunkt for en roadtrip er sidst på foråret og tidligt på sommeren (maj, juni og juli) og tidligt på efteråret (september og oktober).

I disse perioder kan du nyde godt af varmere vejr, færre mennesker og længere dagslys. Om foråret vil landskabet være fyldt med nyudsprungne blomster, mens efteråret byder på flammende farver og skønne høstfester.

Husk på at vejret i Irland kan være uforudsigeligt med garanti for en del regn hele året rundt. Det er ikke for ingenting, at Irland kaldes den smaragdgrønne ø!

Beregn dit roadtrip-budget

A sunlit row of colourful buildings lined with parked cars.
A car travels along a grassy cliffside with expansive ocean views.

Før du planlægger din rejse, er det godt at vide, hvor meget en roadtrip i Irland kommer til at koste. Her er nogle af omkostningerne, baseret på sammenligninger fra hundredvis af rejseudbydere, som kan hjælpe dig med at beregne dit budget:

  • Gennemsnitspris for en nat på et mellemklasse-dobbeltværelse i Dublin: 1500 kr.
  • Gennemsnitspris for en nat på et hostel i Dublin: 1000 kr.
  • Gennemsnitlig dagspris for en lejebil i Dublin: 480 kr.
  • Gennemsnitlig pris for 1 gallon benzin i Dublin: 49 kr. i juni 2024, ifølge numbeo.com (du skal bruge ca. 4 gallons til at køre 160 km)

Baseret på en roadtrip på 5 dage og en strækning på 482 km regner vi med, at omkostninger vil ligge mellem €525 til €725 (4.000 til 5.500 kr.) pr. person, når to personer deler omkostninger. Men det afhænger af, hvilken type overnatning I vælger.

Roadtrip til Irlands vestkyst: 5 dages rejse

Luk
Find i nærheden Del placering Hent rutevejledning

Dag 1: Galway (en nat)

A lone boat moored in the bay lined with traditional buildings with brown roofs.
A talented musician sits on a street, playing a guitar in front of a microphone, wearing a colourful cardigan and bandana, captivating passersby with soulful melodies.

Vil du opleve en by fuld af liv og stemning, skal du tage tilGalway, der har en vild og bohemeagtig charme, som passer perfekt til byen kultur, kunst, skønne lokale mad og musikscene.

I hjertet af byen ligger den pulserende Eyre Square fra det 18. århundrede - et livligt mødested pyntet med moderne skulpturer og træer, og theLatin Quarter, hvor de historiske stenbeklædte bygninger huser hyggelige cafeer, uafhængige butikker og lokale kunstgallerier.

Her skal du overnatte i Galway: The Dean Galway ligger centralt og har egen parkeringsplads.

Dag 2: Loop Head (en nat)

A woman and her dog standing on the grassy plateau on top of the Cliffs of Moher.

Afstand fra Galway: 164 km - 3 timer

Sørg for at komme tidligt afsted, da du i dag skal se to af Irlands giganter: landskaberne omkring Burren og de majestætiske Cliffs of Moher.

The Burren er et unikt karstlandskab, som er kendt for sin rå skønhed og rige biodiversitet. Det karakteristiske terræn er kendetegnet ved store vidder af kalkstensbelægninger, hvor "grikes" eller dybe sprækker adskiller de fladtoppede stenplader.

Næste stop på ruten er the Cliffs of Moher som rejser sig dramatisk op af Atlanterhavet og er et af landets mest ikoniske naturlandskaber. De imponerende klipper strejker sig over omkring 14 km af County Clares mægtige kystlinje og er mere end 213 meter på sit højeste punkt.

Halvanden time syd for ligger det imponerende Loop Head på the Wild Atlantic Way, der er en af de bedste sommerferiedestinationer i Europa.

Start den berømte Loop Head Drive fra Kilkee og glæd dig til at nyde en spektakulær rejse langs kysten. På spidsen af halvøen står det imponerende 1854 Loop Head Lighthouse, hvor du fra fyrtårnets balkon kan se bølgerne støde ind mod klipperne.

Her skal du bo i Loop Head: An Sean Teach Guest House ligger fem minutter fra fyrtårnet og får gode anbefalinger.

Dag 3: Dingle (en nat)

A variety of nets thrown out in a dumpster on a sidewalk of a residential neighbourhood.

Afstand fra Loop Head: 150 km/ 93 miles - 3,5 hours (inkluderer færge)

I dag skal du opleve folklore, legender og vandfald, der kan underholde dig på din køretur.

Gå en tur op ad klipperne nord for byen, når du kommer til resortet Ballybunion. Her kan du opleve Druid's Lair, som også er kendt som Scolt Na Dhrida. Dette sted er gennemsyret af folklore og kendt for dyrkelse af druiden og gamle keltiske ritualer, dedikeret til guden Mananann.

Indstil din navigation til Conor Pass-vandfald, som er allerflottest om foråret. Du kan tage en gåtur op bagved vandfaldet og nyde den fantastiske udsigt udover de nærliggende søer. Selve passet danner også baggrund for en god køretur langs ensporede veje og forbi spændende klippeformationer og frodige grønne landskaber.

Her skal du overnatte i Dingle: Barr Na Sraide Inn ligger centralt og giver altid sine gæster en varm irsk velkomst.

Dag 4: Waterville (en nat)

An ancient stone edifice clings to a steep slope, commanding a view of the sea, while a stunning rock formation juts out in the water.
A herd of sheep peacefully grazes on a lush grassy area enclosed by a rustic stone fence, with a majestic steep rock formation in the background and the vast sea beyond.

Afstand fra Dingle: 109 km/ 68 miles - under 2 timer

I dag kommer du igennem en del af den skønne Ring of Kerry, en smuk kystvej, der går gennem landlige landsbyer langs vandet på halvøen Iveragh.

Tag til Kells, der er en billedskøn fiskerlandsby. Herfra fortsætter du til Cahersiveen, hvor du kan udforske Cahergall Stone Fort fra det 7. århundrede.

Dernæst skal du tage en kædefærge fra Reenard Point til Valentia Island. Her kan du besøge det charmerende rød hvide Valentia Island Lighthouse og den historiske Valentia Transatlantic Cable Station, hvor det første transatlantiske telegrafkabel blev lagt til Heart’s Content i Newfoundland.

Gå ikke glip af muligheden for at følge Tetrapod Trackway og se forstenede fodspor, som er svimlende 365 millioner år gamle, eller tag en bådtur til Skellig Michael, som er hjem for tusindvis af ynglende lunder (søpapegøjer) i de varme måneder.

Her skal du bo i Waterville: The Smugglers Inn har en fantastisk udsigt over Ballinskelligs Bay og får gode anmeldelser.

Dag 5: Killarney (en nat)

People cross a brook on a stone bridge set in a valley nestled among rocky slopes.

Afstand fra Waterville: 92 km/ 57 miles - under 2 timer

i dag skal du på den sidste del af Ring of Kerry, inden du ankommer til Killarney, der er sidste stop på vores roadtrip på den irske vestkyst.

Dit første stop er Caherdaniel, som er bedst kendt for Derrynane Beach og Derrynane House og National Park, og at det engang var hjem for den store frihedskæmper Daniel O’Connell, den første irske nationalistiske leder, som fik en plads i Westminster.

Derrynane Beach er med sit finde sand, klare tyrkise vand og forrevne sten paradis for strandelskere. Om sommeren er stranden perfekt til at svømme, og du kan også leje kajakker, hvis du vil udforske kyststrækningen.

Fra Caherdaniel kører du til den meget instagramvenlige landsby Sneem, inden du tager nord på til Killarney for at udforske de øvrige seværdigheder ved Ring of Kerry, inklusiv Muckross House, Ross Castle, the Gap of Dunloe, og Ladies View.

Her skal du bo i Killarney: The Ross ligger midt i byen og tilbyder gratis parkering.

Road trip i Irland: Dublin til Walled City

Luk
Find i nærheden Del placering Hent rutevejledning

Dag1 & 2: Dublin (to nætter)

Three people looking around in a narrow alleyway.
An iron footbridge across a river with colourful buildings in the background.

Hovedstaden i Irland,Dublin har en kompleks historie, der har været mærket af vikinger, hungersnød og krige. Byens centrum har bevaret en historisk charme med brostensbelagte gader, gamle kirker og majestætiske slotte, der bare venter på, at du går på opdagelse i dem.

Desuden er Dublin en festby med et utal af ting at se og lave. Her er nogle af vores favoritter:

  • Besøg det ikoniske Guinness Storehouse, hvor du kan lære om bryggeriprocessen og nyde en pint Guiness.
  • Kast dig ud i det pulserende natteliv i Dublin med et besøg på den berømte Temple Bar, hvor du kan nyde pubstemning og irsk livemusik.
  • Fordyb dig i Irlands historie på Kilmainham Gaol Museum, som er et tidligere fængsel med en fascinerende fortid.
  • Gå på opdagelse i den historiske Book of Kells, der har til huse i The Old Library og Long Room på Trinity College, Irlands ældste universitet.
  • Udforsk historien om den irske emigration på The Irish Emigration Museum, der ligger i Dublins Docklands.

Her skal du bo i Dublin: Schoolhouse Hotel tilbyder gratis parkering og ligger centralt.

Dag 3: Drogheda (en nat)

Aerial view of the Hill of Tara, an archaeological complex, containing a number of ancient monuments and, according to tradition, used as the seat of the High King of Ireland, County Meath, Ireland
A small path across a green lawn with mounds covered in grass.

Afstand fra Dublin: 87 km/ 54 miles - mindre end 2 timer

Nord for Dublin i Boyne Valley ligger en gruppe af nogle af Irlands mest berømte historiske attraktioner, som alle kan besøges på en dag.

Start ved Hill of Tara, der er et af Irlands mest mystiske steder. Det er en gammel ceremoni- og gravplads, såvel som indvielsesstedet og sædet for The High Kings of Ireland i den tidlige kristne periode, hvor over 142 konger blev kronet.

En anden bakke, the Hill of Slane ligger 25 minutters køretur nordpå. Det er et vigtigt ceremonielt sted fra før kristendommens indtog, som er kendt for sin tilknytning til Saint Patrick, Irlands skytshelgen.

Mere end 8 km i sydøstlig retning ligger Newgrange. Det er en neolistisk ganggrav i Brú na Bóinne-dalen. Den har stor historisk betydning og er på UNESCO's verdensarvliste.

Newgrange og naboattraktionen, Knowth kan du kun komme til på guidede ture. Stederne stammer helt tilbage til Gizas store pyramider og giver et fascinerende indblik i Irlands ældgamle fortid.

Endelig skal du stoppe ved besøgscenteret vedBattle of the Boyne ved Drybridge. Her finder du historien om det slag, der fandt sted i 1690 mellem Kong William III's og Kong James II's hære, under de Vilheminske krige i Irland.

Her skal du bo i Drogheda: Buvinda ligger tæt på dit sidste stop på dagen og har fået super anmeldelser.

Dag 4: Belfast (en nat)

A paved road by the dam beneath the rocky mountain range.
A fishing boat anchored on a river, with harbourfront historic buildings and a clock tower.

Afstand fra Drogheda: 120 miles (193 km)- 1,5 timer (bemærk at afstandene angives i miles, da Nordirland er en del af Storbritannien, hvor de angiver vejafstande i miles)

I dag kører du nordpå til Belfast, hvor du undervejs kommer forbi de smukke Mourne Mountains, inden du krydser grænsen mellem Irland og Nordirland.

Nordirlands hovedstad, Belfast er kommet sig oven på sin urolige fortid og er blevet en spændende destination og er første stop på kystvejen Causeway Coastal Route.

Start din rejse på Titanic Belfast Museum i Titanic-kvarteret. Her kan du fordybe dig i historien om den legendariske færge og dens skæbnesvangre rejse på tværs af Atlanten.

En anden attraktion, du skal se, er Crumlin Road Gaol, som er Nordirlands sidste fængsel fra den victorianske æra.

For at få en større forståelse for Belfasts nyere historie kan du tage på enpolitisk taxatur igennem Belfast i en sort taxa. Her besøger du byens bydele, fredsmuren og ser de politiske vægmalerier.

Her skal du bo i Belfast: Hampton by Hilton Belfast City Centre ligger godt i forhold til din rejse ind og ud af Belfast. Desuden ligger der en god parkeringsplads tæt på.

Dag 5: Cushendall (en nat)

A stairway with a wooden fence on a lush mountainside with a view of a gushing waterfall on a steep gorge.

Afstand fra Belfast: 51 miles (82 km)- 1,5 timer

Sørg for at stå tidligt op, for i dag har du et pakket program!

Først skal du se den fantastiske Gobbins Cliff Path, som ligger 40 minutters kørsel fra Belfast. Gobbins byder på en unik gåtur langs den imponerende kystlinje med smukke udsigter, spændende broer og fascinerende huler. Området er kendt sit varierede fugleliv, geologiske betydning og unikke arter.

Kør omkring en time nordpå til Glenariff, der er kendt som Glens Dronning. Glenariff Forest Park har en skøn 3 km lang gåtur forbi 3 imponerende vandfald, frodige skovlandskaber og rene vandhuller.

Parken er hjemsted for en række truede dyrearter som fx det røde egern og den irske hare. Blandt de længere stier er Scenic Trail, som er ca. 7 km og tager dig forbi spektakulære udsigter og masser af dyreliv.

Endelig ankommer du til Cushendall, hvor den fabelagtige strand Cushendall Beach ligger. For enden af den halvmåneformede strand ligger Cushendun Caves, som blev skabt for mere end 400 millioner år siden, og igennem tiderne er blevet formet af vind og vand.

Her skal du bo i Cushendall: Mcnaughton Guestrooms er et B&B midt i landsbyen.

Dag 6: Ballycastle (en nat)

A hillside roadway by the sea with a barbed-wire fence along the grass field.
A kayaker paddles across a big ocean as the sun glistens on the waters.

Afstand fra Cushendall: 16 miles(ca. 25 km) - 30 minutter

Tag kystvejen nordpå og forbered dig på spektakulære omgivelser! Kig efter skiltene til Torr Head Scenic Route, hvor du kører op ad en stejl og smal vej til hovedlandet. Når du når toppen, kan du nyde udsigten og udforske ruinerne fra en gammel fæstning og et gammelt toldhus.

Det tager 20 minutter at køre til Ballycastle, der er kendt for sit livlige håndværksmarked, mulighed for at sejle i kajak og Ballycastle Strand.

Her skal du bo i Ballycastle: The Salthouse Hotel er et luksushotel i fantastiske landlige omgivelser.

Dag 7 og 8: Bushmills (to nætter)

Impressive interlocking basalt columns of the Giant's Causeway on the coast surrounded by cliffs.

Afstand fra Ballycastle: 15 miles (24 km) - 30 minutter

Dagen starter med Carrick-a-Rede Rope Bridge, som er en hængebro næsten 30 meter over havet. Broen forbinder fastlandet og den lille ø Carrickarede, og hvis du tør, kan du gå turen over broen og nyde en kort gåtur langs kysten og de vindblæste klipper og bugtende stier med uforstyrret udsigt til Rathlin Island og kysten.

Næste stop er et af vores favoritsteder i Nordirland, den lille Ballintoy Harbour. Havnen, der ellers længe var et lille hemmeligt spot elsket af de lokale, bliver med sin billedskønne charme mere og mere populær.

Populariteten steg markant, da den blev brugt som filmlokation til en berømt TV-serie. I dag er det næsten umuligt at få plads på parkeringspladsen - især om sommeren. Men vov dig væk fra havnen i begge retninger, så vil du opdage hemmelige strande, skjulte bugter og fascinerende klippeformationer, inklusive Elephant Rock mod vest.

Sidste stop på dagen er Dunseverick Falls, vandfaldet der løber fra klipperne direkte ned i Atlanterhavet, og Dunseverick Castle, et fort og gammelt kongested fra det gæliske kongerige Dál Riada.

På ottendedagen sætter vi fokus på den store Giant’s Causeway. Det er en UNESCO-beskyttet seværdighed og et geologisk vidunder med mere end 40.000 sammenflettede sekskantede stensøjler, som er skabt af et vulkanudbrug for omkring 60 millioner år siden. Ifølge den lokale legende var det kæmpen Finn McCool, som byggede søjlerne for at skabe en dæmningsvej til Skotland.

Du kan gå langs de havomringede søjler eller tage en af fire gåture med forskellige distancer og forskellige oplevelser.

Alternativt kan du klatre op af Shepherd's Steps og gå langs toppen af The Organ Pipes, sekskantede søjler af hård lava, som er næsten 12 meter høje og ligner piberne på et stort kirkeorgel.

Bushmills, ligger et par kilometer nede af kystvejen og er hjemstavn for det historiske Old Bushmills Distillery, som blev grundlagt i 1608. Det er dermed det ældste licenserede destilleri i verden!

Her skal du bo i Bushmills: The Bushmills Inn var oprindeligt en rigtig landevejskro. Det er det perfekte sted af have som base, når du skal udforske den nærliggende kyst.

Dag 9 og 10: Londonderry (to nætter)

Three cattle grazed on a verdant clifftop along the remnants of a stone fence against the ruins of a stone structure and the distant seascape.
Two rows of beautiful houses layered on a seaside hill.

Afstand fra Bushmills: 50 miles (80 km)- 1,5 timer

Ikke langt fra Bushmills ligger middelalderslottet Dunluce Castle. Fra ruinerne af det historiske fort, som engang var sædet for MacDonnell-klanen, får du et glimt ind i fortidens fortællinger om krigsslag og belejringer.

Du har en fantastisk udsigt til slottet fra Magheracross Viewing Point på kystvejen. Alternativt kan du besøge slottet og dets ruiner ved at krydse den lille stenbro fra fastlandet. Under slottet ligger den kæmpe 91 meter lange Mermaid's Cave, som du kan udforske, når du er gået ned af de 115 trin til hulen.

Lidt længere vestpå ligger Portstewart, en charmerende kystby, der kan prale af en lang strækning af strande med blå flag og episke bølger fra Atlanterhavet. Promenaden ved vandet er fyldt med små butikker, inklusiv den ikoniske Morelli's, som er Nordirlands populæreste isbutik.

Fortsæt af kystvejen og stop ved Downhill for at se det smukke Mussenden tempel. Det er en arkitektonisk perle fra det 18. århundrede, som ligger på toppen af en dramatisk klippe med udsigt ud over Downhill Strand (også brugt som filmlokation) og havet.

Herfra er det en kort køretur til den store Benone Beach, som er en lille gemt perle på Antrimkysten. Stedet ligger i Umbra Nature Reserve og ved græsklædte klitter, der gør området til det perfekte sted til en picnic eller spadseretur.

Køreturen til Derry/Londonderry foregår langs det storslåede Binevenagh, som er skabt af vulkanaktivitet for 60 millioner år siden. Binevenaghs høje klipper spreder sig over 9 kilometer og dominerer landskabet.

Hvis du har tid, kan du køre til Bishop’s Road for et stop ved Gortmore Viewpoint. Her kan du nyde den fantastiske udsigt og skulpturen af den lokale havgud Manannan Mac Lir.

Brug dag 10 på at udforske Derry/Londonderry. Denne historiske by bag murene ligger ved breden af River Foyle og kan prale af en rig kultur og politisk arv.

Two people are on a narrow asphalt walkway in the middle of a grass park along a thick cluster of compact buildings layered on a hill.

Derry blev grundlagt helt tilbage i det 6. århundrede og har spillet en vigtig rolle igennem tiderne. Det var et omdrejningspunkt under Troubles, som var en periode med konflikt i Nordirland fra slutningen af ​​1960'erne til slutningen af ​​1990'erne. I dag er det et pulserende kulturelt knudepunkt, kendt for sine historiske vartegn, sit travle natteliv og varme gæstfrihed.

Byens mest ikoniske kendetegn er dens mure fra det 17. århundrede, der er blandt de bedst bevarede i Europa.

Byen er også hjemsted for adskillige fremragende museer, herunder Museum of Free Derry, som fortæller den gribende historie om regeringsundertrykkelse, kampen for borgerrettigheder og de konfliktfyldte år.

Andre bemærkelsesværdige attraktioner er den rekonstruerede landsby fra det 18. århundrede Craft Village, Gothic St. Columb's Cathedral, og den moderne Peace Bridge, der forbinder River Foyle og bymidten med Ebrington Square, et tidligere militærområde.

Her skal du bo i Londonderry: No 8 The Townhouse ligger perfekt og får gode anmeldelser.

Konklusion

Når du har færdiggjort din roadtrip rundt om i Irland, vil du have set nogle af de smukkeste steder, som den smaragdgrønne ø har at byde på.

Du kan tikke nogle af Irlands mest ikoniske seværdigheder og steder af på din ønskeliste, og så kan du nyde alle minderne fra de imponerende landskaber ved Ring of Kerry og Antrim Coast til de små landsbyer ved County Clare, og alt det indimellem.

Brug vores guide til at begynde med planlægningen af din roadtrip i Irland. Glæd dig til at opleve dette utrolige lands kultur, historie og naturvidundere.


Ansvarsfraskrivelse: Hotelanbefalingerne i denne artikel er baseret på kundevurderinger og forfatterens personlige valg, så du er velkommen til at bruge vores hotelsøgningsværktøj for at finde det overnatningssted, der passer bedst til dine behov.

Om forfatteren

Izzy NichollsIzzy har skrevet om britiske og europæiske roadtrips, siden hun og hendes mand solgte deres hus og begav sig ud på vejene for over 5 år siden. De har tilbagelagt mere end 160.000 km og elsker destinationer uden for alfarvej. Deres hjem er en firehjulstrukken overlander-bil og et afsidesliggende, selvforsynende hus i Spanien. Izzy har skrevet for National Geographic, Saga Magazine og Touring Magazine.

Udforsk flere artikler