Pinseferien er et fantastisk tidspunkt at tage på en miniferie i Danmark. Det er ikke helt sommer, men vejret er ofte ret godt. Tag afsted sammen med familien eller tag kæresten i hånden og rejs ud for at se pinsesolen danse. Her får du i hvert fald mine bedste råd til gode steder i Danmark, hvor I kan tage hen.
Familietur til Billund
Billund er blot en lille by på den jyske hede, som ikke ligefrem er kendt for hverken kulturelle eller kulinariske oplevelser. Men jeg elsker Billund, for den er vel nok børneby nr. 1. Det er her, Lego har sit hovedkvarter, og her finder du både Legoland, Lego House og Lalandia. 3-i-en, hvilket jeg synes er perfekt til en forlænget weekend med både små og store børn. Lufthavnen i Billund gør det samtidig supernemt at komme til og fra byen, hvis man kommer fra nord eller fra Sjælland. Så er I en flok aktive vandhunde, kan jeg kun anbefale en pinseferie i Billund.
Sådan kommer du til Billund
Lige uden for Billund ligger Billund Lufthavn (BLL), så kommer du for eksempel fra Sjælland eller Nordjylland, er det bare supernemt at hoppe på en flyver i enten i Aalborg Lufthavn (AAL) eller i Københavns Lufthavn i Kastrup (CPH). Vær dog opmærksom på, at det kan være svært at finde et fly, der flyver direkte til Billund indenrigs i Danmark. En alternativ mulighed er derfor at tage toget til Aarhus Banegård, hvilket er relativt nemt, uanset om du rejser fra Nordjylland, Fyn eller Sjælland. Herefter går der en X-bus eller rutebil direkte til Billund.
Bo godt i Billund
Der er mange steder, du kan bo godt på pinseferie i Billund sammen med familien, men mit absolutte favorithotel er et af temahotellerne i forbindelse med Legoland som Hotel Legoland eller Legoland Castle Hotel. Her kan hele familien bo i særlige temaværelser som for eksempel ridder- eller piratværelser. På denne måde bliver overnatningen i sig selv en oplevelse, og ofte kan I få rabat på adgangsbilletterne til båd forlystelsesparkerne og vandlandet.
Tag familien med til København
Vores fantastiske hovedstad kan bare noget. I København er der lidt for enhver smag, og det gælder både for mor og far og børn. I maj måned er vejret godt, træerne er sprunget ud, men det er endnu ikke højsommer, så byen er til at holde ud at være i. En af de ting, som alle børn bør opleve mindst én gang, er naturligvis Tivoli. Det er en af de ældste forlystelsesparker i verden, og her er garanteret sjov for hele familien.
Gider du ikke karruseller, har Tivoli heldigvis meget andet at byde på som teater, smukke blomsterbede og haver og masser af små spisesteder. I København finder du andre fine attraktioner som Den Blå Planet, Planetariet, Zoo, Rundetårn og mange flere, som også er et besøg værd i din pinseferie.
Blandt de mange gratis oplevelser, som også findes i København, er det daglige vagtskifte på Amalienborg klokken 12.00. Det plejer at være noget, som børnene elsker”
Sådan kommer du til København
Alle veje fører til København. Uanset om du er i bil, flyver eller er med bus eller tog, er det nemt at komme til storbyen. Selv foretrækker jeg at rejse med tog, når jeg rejser med børn. Så reserverer jeg pladser på forhånd, pakker en madkurv og gør togturen til en oplevelse i sig selv. Det bedste er, at togturen ender på Københavns Hovedbanegård, lige overfor Tivoli og 5 minutters gang fra Rådhuspladsen.
Har du bil, er det ofte nemmest at køre selv, men det kan godt betale sig at lade bilen stå på hotellet og i stedet benytte busser, S-tog og Metro, når I skal rundt. Sørg for at have et gyldigt rejsekort med eller køb en dagsbillet.
Bo godt i København
Hoteller og overnatningsmuligheder er der heldigvis nok af i København, men ofte skal man være ude i god tid for at få plads i helligdagene. Er I med toget, kan det være en god idé at bo så centralt som muligt for eksempel på Vesterbro, hvor I finder et hotel som Scandic Webers med store rummelige værelser. Det kan dog godt betale sig at bo lidt udenfor centrum for eksempel på Scandic Sydhavnen. Det tager kun to stop med toget fra Københavns Hovedbanegård.
Forlænget weekend til Ribe
En miniferie for to, pinseferie eller kæresteweekend i Ribe er præcist så romantisk, som det lyder. I kan nyde hinanden i de historiske rammer i Danmarks ældste by. Gå hånd-i-hånd ad de brolagte gader i en kulisse af smukke, gamle bindingsværkshuse. Tag på sightseeing i Ribe Domkirke og nyd den smukke udsigt ud over vadehavet. Tag på shoppetur i byens mange specialbutikker, som ligger som perler på en snor i den gamle middelalderby. Når aftenen falder på, kan I dele en romantisk middag på et af vikingebyens mange spisesteder.
Sådan kommer du til Ribe
Der er flere muligheder for at komme til Ribe med offentlig transport. Kommer du fra Sjælland, Fyn eller det nordlige Jylland kan du med fordel tage toget mod Århus. Her skifter du til toget mod Esbjerg. I Bramming skifter du så til regionaltoget mod Ribe Station. Alternativt kan du med fordel leje en bil til weekenden, da det kræver knap så meget planlægning.
Bo godt i Ribe
Ribe er en velbesøgt by, og her er masser af muligheder for at finde overnatning for to. Bo for eksempel på Kammerslusen, hvor I kan få et værelse med egen balkon. Forhåbentligt er vejret i maj måned godt nok til, at I kan sidde udenfor og nyde morgenkaffen med udsigt over Ribe Å. Ribe Byferie Resort er også et populært sted at bo, især fordi det ligger lige i centrum. Her er det dog ikke værelser, men snarere hotel- og ferielejligheder I kan bo i.
Adrenalinkick i Klitmøller
Foretrækker I at holde en mere aktiv pinseferie, vil jeg til hver en tid anbefale jer at tage til Klitmøller i Nordvestjylland. Området omkring det lille fiskerleje er kendt som Cold Hawaii, og windsurfing er vel nok den aktivitet, der trækker allerflest mennesker til byen. I behøver ikke at være erfarne surfere, for her er plads til både begyndere og øvede og både børn og voksne. Hos surferbutikkerne nede ved havnen er det nemt at leje det nødvendige udstyr fra våddragt til surfbræt, ligesom der afholdes surferkurser flere gange om dagen. Er I ikke til surf, kan det anbefales at snøre vandrestøvlerne og gå langs stranden mod Hanstholm i Nord. Her kan I slutte vandringen med et af de berømte stjerneskud nede på havnen.
Sådan kommer du til Klitmøller
Det er ikke lige sådan at flyve til Klitmøller, men du kan dog flyve til Aalborg Lufthavn (AAL) og herfra tage bussen til Thisted. Herfra kan du tage en lokalbus videre til Klitmøller. Alternativt kan du tage toget til Aalborg eller til Aarhus. I Aarhus kan du køre videre til Struer, og herfra tager du Thybanen videre til Thisted. Har du børn med, så lad togturen være en del af oplevelsen. Har du ikke selv bil, kan alternativet være at leje en bil og for eksempel hente den i enten Aalborg eller Aarhus.
Bo godt i Klitmøller
Klitmøller er et typisk dansk sommerferieområde, og det vil være helt oplagt at bo i et af de mange feriehuse eller ferielejligheder. Find et sommerhus, der ligger forholdsvist tæt på havnen i Klitmøller, som er der, hvor de fleste surfer fra. På denne måde skal du bruge minimal transport under jeres ophold. Bo for eksempel i Guest House Klitmøller, som er et hyggeligt feriehus med sauna. Vil du vide endnu mere om Klitmøller?
Aktiv ferie på Bornholm
Der er vel ingen tvivl om, at Bornholm er feriedestination nr. 1 for jer, der gerne vil på eventyr og være aktive i ferien<. På den stoiske klippeø midt i Østesøen er der masser af muligheder for at få et adrenalinkick. Her kan I prøve både klatring, rappelling, kajak, cykle MTB og dykning. Samtidig er øen helt oplagt at opleve på cykel. Personligt foretrækker jeg dog at snøre vandreskoene og gå på de mange skov-, strand- og klippestier. Gå for eksempel langs kysten på den 120 km lange kyststi eller oplev Bornholm på tværs via Højlyngsstien, som byder på 67 km vandring.
Sådan kommer I til Bornholm
Det er heldigvis nemt at komme til Bornholm, uanset hvorfra i landet I kommer. Danish Air flyver til Rønne Lufthavn (RNN) fra både Aalborg Lufthavn (AAL) og Københavns Lufthavn (CPH) flere gange om dagen. Det tager lidt over en time med fly fra Nordjylland og cirka 40 minutter fra Kastrup. Nemmere bliver det nærmest ikke, og derfor er det oplagt at tage på forlænget weekend til klippeøen. Når først I er på Bornholm, er det heldigvis nemt at tage bussen rundt på øen.
Fra København er det muligt at tage broen til Sverige og færgen fra Ystad til Rønne.
Bo godt på Bornholm
Bornholm er en udpræget turistø, og her er mange muligheder for overnatning. Bo for eksempel helt centralt på Sverres Hotel midt i Rønne, så er du tæt på alting. Rejser du med teenagere, kan et ophold på Griffen Spa Hotel i Rønne anbefales. Det er en smule mere luksuriøst, og her er adgang til både spa og pool.
FAQs
Pinseferien er det, vi kalder en forlænget weekend. Den varer 3 dage – nemlig lørdag, pinsedag og 2. pinsedag.
I 2024 er det pinseferie i Danmark fra 18. – 23. maj, men nogle år ligger den først i juni.